Har du været på kursus?

Hent mine slides her


Læs her senest blogindlæg: Den ultimative genvej til et stærkt brand


Samarbejdet bærer præg af stor grad af selvstændighed, energi og menneskeligt sammenspil
— Mogens Hagelskær, CEO, Odense Letbane
Marie Claire har i høj grad bidraget til at MedCom allerede har flyttet sig på kommunikationsfronten – og kommer til at flytte sig endnu mere i fremtiden.
— Mie Hjorth Matthiesen, Specialkonsulent, MedCom
Marie Claire lykkes med at kombinere
kommunikationskampagner med inddragelse af målgruppen, så man ikke kun kommunikerer, men også reelt engagerer målgruppen.”
— Berit Kristine Bøggild, Seniorkonsulent, Partner - Workz
Skaber resultater - og gør det godt
— Jes Hansen, CEO, WSP Parsons Brinckerhoff

 

Jeg omsætter dine visioner til succesfuld kommunikation i øjenhøjde.

 

 

low-resolution (2).png

Kommunikation der understøtter kernevirksomheden

 

 Jeg hjælper organisationer med at gøre ledelsens målsætninger til meningsfuld kommunikation ved at kombinere management teori med viden om projektledelse og  kommunikation.  

 
 

Er du i tvivl om, strategisk kommunikation kan hjælpe dig?

Her er 5 punkter som strategisk kommunikation kan hjælpe dig med: 

 • Mere tid - sidder du i en funktion, hvor opgaverne kommer væltende, vil en strategi og en handleplan hjælpe dig med at prioritere. 
 • Læg din energi, der hvor du gør en forskel for dine brugere -  Har du mange forskellige interessenter eller brugere med forskellige behov, så læg ud med at få et overblik over, hvem de er, og hvem der er vigtigst lige nu, om et halvt år og om et år. Ofte vil du opleve at begivenheder, og opgaver kan flytte på, hvem der er vigtigst at fokusere på. 
 • Mål din indsats - kommunikation er en flydende størrelse, og dine omgivelser har sikkert mange meninger om, hvad der virker, og hvad der helt sikkert ikke virker. Med den rigtige strategi vil du være i stand til at måle på din indsats og vise ledelsen, at det du har knoklet med det sidste halve år, har en målbar effekt.  
 • Flere hænder til dine opgaver - mange offentlige kommunikationsmedarbejdere sidder ofte alene med rigtig mange opgaver. En handleplan sætter fokus på dine overordnede mål og vejen dertil. Har du et godt overblik over, hvad du vil opnå med din kommunikation, så vil du ofte også kunne hente hjælp hos dine kolleger ved at uddelegere delopgaver.
 • Klar kommunikation - når du har et tydeligt billede af, hvad dit projekt eller jeres afdeling står for, så er det meget lettere at holde tungen lige i munden og skrive noget, der giver mening for dine modtagere. Mangler du et tydeliget billede af hvorfor din afdeling er sat verden? Så hjælper jeg gerne med at sætte fokus på jeres vision og værdier. 

 

Viste du at 37 % af danskerne har svært ved at forstå skriftlig kommunikation i det offentlige, og 67 % vil have den forbedret. (YouGov)

 

Hvorfor strategisk kommunikation

Vil du høre mere om, hvordan du kan få mere tid, overblik og måske flere hænder til dine opgaver, så send mig en mail

Min tilgang

 

Jeg mener, at god kommunikationsrådgivning - skåret helt ind til benet - handler om, at skabe overblik i virksomhedens travle hverdag og få etableret målsætninger, der kan efterleves.

 
 

Og for at være ærlig, så kunne vi kommunikationsrådgivere godt gøre det bedre. Alt for ofte er der for langt fra de gode ideer, vi skaber sammen til den faktiske implementering i virksomheden, og de konkrete resultater.

Min ambition er at følge projekteters udvikling fra start til slut

Derfor vil du opleve, at jeg:

 • balancerer hard core teori med forståelse for mennesker og dynamikker i organisationen
 • arbejder sammen med dig og ikke for dig
 • ændrer din viden og indsigt
 • sikrer, at der er en farbar vej mellem teori og praksis – mit arbejde er kun noget værd, hvis det bliver en aktiv del af hverdagen 

 

Kræfterne bag

 

KommunikationsBureauet er en enkeltmandsvirksomhed med et stærkt netværk af specialister, som jeg samler i et hold, der passer til din opgave. Ved at arbejde på den måde, kan jeg løse både små og large scale projekter.  

 
 

Jeg er uddannet cand.negot. i marketing og kommunikation fra Syddansk Universitet i 2005.

I nogle år troede jeg, at jeg skulle være forsker. Men taburetten brændte under mig, så det blev i stedet til nogle spændende år på reklamebureau som markedsresearcher af trends og tendenser.

Siden da blev jeg ansat som kommunikationsansvarlig på supersygehus-projektet i Odense og tilsvarende ved Odense Letbane.

 

3 principper der karakteriserer mit arbejde

 1. Energi: en god energi er vigtig for, at en opgave eller et projekt kommer i mål. Jeg er derfor opmærksom på den kultur, der er i virksomheden, så vi sammen kan skabe et godt samspil.
 2. Effekt: hvis den opgave jeg løser sammen med jer, skal have effekt, skal der være en plan for, hvordan projektet bliver en del af dagligdagen, og dermed får effekt. Jeg arbejder resultatorienteret, og sikrer derfor løsninger fra ide, planlægning og implementering.
 3. Kvalitet: Når du hyrer KommunikationsBureauet, kan du være sikker på, at der altid ligger et solidt forarbejde til grund for vores møde. Jeg arbejder ikke med halve løsninger, og sætter en ære i konstant faglig udvikling i mit daglige arbejde. 

Marie Claire Andsager, cand.negot, ejer og seniorkonsulent

 

Det siger andre

Med fokus på slutproduktet og anvendelighed får Marie Claire tingene omkring sig til at ske. Samarbejdet bærer præg af stor grad af selvstændighed, energi og menneskeligt sammenspil. Roligt, ydmygt og med fasthed giver Marie Claire fremdrift i løsningerne.
— Mogens Hagelskær, CEO - Odense Letbane
Marie Claire har evnerne, energien og personligheden til at få ting til at ske. Med sin empati, professionalisme og ihærdighed skaber hun respekt og tillid omkring sig. Marie Claire skaber resultater – og gør det godt!
— Jes Hansen, Administrerende Direktør – WSP Parsons Brinckerhoff
Marie Claire bidrager med kreative ideer og et stærkt drive, så de gode ideer bliver til virkelighed. Marie Claire lykkes med at kombinere
kommunikationskampagner med inddragelse af målgruppen, så man ikke kun kommunikerer, men også reelt engagerer målgruppen.”
— Berit Kristine Bøggild, Seniorkonsulent, Partner - Workz